Talent og hårdt arbejde udløser jubilæumslegat
”Det jo it tos jo”, siger Mathias Lundehave Kristensen på syngende fynsk, da han bliver overrasket med Dansk Maskinhandlerforening’s jubilæmuslegat onsdag formiddag. Inden den udtalelse har han fået en masse rosende ord, et diplom og 10.000 kr.

De fine ord kom bl.a. fra næstformand i Dansk Maskinhandlerforening Lars Søndergaard: ”Det kan vist ikke blive bedre med de fine karakterer. Du er en rigtig god ambassadør fra vores branche. Det er meget vigtigt, at vi har sådan nogen som dig til at gøre omverdenen opmærksom på landbrugsmaskinmekaniker uddannelsen – for det er en rigtig god uddannelse.”

Der var også ros til Mathias’ lærested Flemløse Maskinforretning ApS. ”Det er dejligt at komme til en engageret forretning, som sørger for at bygge op nedefra med lærling, så tak til jer,” siger Lars Søndergaard.

12-tals fyr
Når man ser Mathias karakterblad, kan man ikke undgå at blive imponeret, da det stort set kun indeholder 12-taller – og enkelte 10-taller. På spørgsmålet om hvordan han gør det, siger han med et smil: ”Når man nu tager helt til Aars for at gå i skole, kan man jo ligeså godt gøre noget ud af det. Jeg fandt hurtigt sammen med et par gutter på skolen, som havde det på samme måde som mig. Vi kunne godt sidde flere timer af gangen og nørde og diskutere forskellige tekniske problemstillinger, fordi vi synes det var interessant, og så var der jo også noget socialt i det samtidig. Jeg er meget bevidst om mit eget ansvar i forhold til at lære noget og få gode resultater.”

Opsøger udfordringer
I 2017 vandt Mathias Danmarks Bedste Lærling. Hans præstation var ikke mindst stor set i lyset af, at han kun lige var færdig med 4. hovedforløb, og de andre deltagere var i gang med eller færdige med sidste hovedforløb. ”Jeg meldte mig, fordi jeg synes, jeg klarede mig ok på skolen, og så så jeg det lidt som en mulighed for en ”gratis” svendeprøve, inden det virkelig gjaldt. Den største udfordring i konkurrencen var det med, at det ikke var muligt at løse alle opgaverne indenfor tidsrammen – man vil jo gerne lave det hele. Jeg valgte at prioritere opgaverne efter, hvad der var vigtigt at få til at fungere først, og det gik jo meget godt,” siger Mathias.

Mathias er lige kommet hjem fra et længere ophold i Australien, hvor han har arbejdet for CASE IH forhandleren O’connors i Birchip. ”Jeg tog derned, fordi jeg gerne ville lære noget mere om CASE IH maskiner, da de har nogle lidt andre og noget større maskiner, end vi ser i Danmark, forklarer Mathias og fortsætter: ”Både DBL og turen til Australien har givet mig noget erfaring og øget min selvtillid. Derudover har opholdet i Australien også givet mig rigtig meget i forhold til teknisk engelsk, som er vigtigt i denne branche.”

I fritiden kan han heller ikke lide at have huller i kalenderen. Han spiller en del badminton og er med i bestyrelsen i badmintonklubben og har også indtil han rejste til Australien været ungdomstræner. Mathias er også vild med at være udendørs, hvor han gerne bruger en del tid på jagt.  

Fyns nye udekørende montør
Udenfor værkstedet stå en servicebil klar til Mathias. Han skal nemlig til at køre på hele Fyn og servicere Flemløse Maskinforretnings kunder. ”Det er jeg virkelig glad for,” siger Mathias og fortsætter: ”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ud til alle vores kunder og hjælpe dem. Jeg ser det som et stort skulderklap, at jeg allerede som førsteårs svend får mulighed for selv at køre rundt og servicere vores kunder – det skal nok give noget hår på brystet.”

Om han i fremtiden skal bruge sine evner på at læse videre, kan Mathias ikke helt afvise, og det er da også muligt, at han tager en tur til Australien igen på et tidspunkt. ” Men lige nu skal jeg bare blive en rigtig dygtig udekørende montør,” slutter den 25 årige landbrugsmaskinmekaniker med et smil.

Og med den indstilling skal han nok opnå alt det, han sætter sig for.

Fra venstre ses værkfører hos Flemløse Maskinforretning Christoffer Hviid, indehaver af Flemløse Maskinforretning Martin Andersen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Mathias Lundehave Kristensen og næstformand i Dansk Maskinhandlerforening Lars Søndergaard.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 4 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 10.000 kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf. 2029 5971.

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.


Nu skal der findes nye stjernemekanikere

Danske landbrugsmaskinmekanikere har stolte traditioner, når de dyster til EM og VM for unge mekanikere. Nu skal der findes et nyt finalefelt til det danske mesterskab, DBL 2019.

De danske lærlinge der arbejder med moderne landbrugsmaskiner har nu mulighed for at skrive sig ind i fornemt selskab blandt nogle af verdens dygtigste unge mekanikere.

Landets landbrugsmaskinmekaniker-lærlinge eller deres arbejdsgivere kan nemlig selv indstille sig til at blive en del af et eksklusivt finalefelt til konkurrencen, der officielt kaldes Danmarks Bedste Landbrugsmaskinmekaniker-lærling.

Tilmeldingen er nu åbnet til DBL 2019, og så kan man ellers melde sig til konkurrencen frem til 30. september via linket erhvervsskolerne.dk/dbl.

Derefter vælger en jury de fire finalister, der skal dyste om DBL-trofæet og præmier fra reservedelsfirmaet Kramp.    

Selve konkurrencen går løs på Erhvervsskolerne Aars i Nordjylland 1. og 2. november. 

De hidtidige DBL-konkurrencer har vist, at niveauet blandt de danske lærlinge er i absolut verdensklasse.  

Deltagere som Anders Ebbekær Petersen, Brørup har vundet ”europamesterskabet” Euro-Skills, Søren Døssing, Kjellerup fik bronze ved den seneste udgave af WorldSkills og sidste år fik Ronni Larsen fra Salling kæmpet sig ind i top fem ved EuroSkills.

»I vores dagligdag på skolen møder vi rigtig mange dygtige unge mennesker i vores fag. Der er generelt en høj motivation for at arbejde med maskinerne, og resultaterne igennem flere år taler sit eget sprog om et højt fagligt niveau. Nu glæder vi os til at se næste generation i ilden«, siger faglærer Heine R. Jensen fra Erhvervsskolerne Aars.

Til august sender Danmark i øvrigt finaledeltager fra seneste DBL, Anders Sørensen fra Bedsted i Thy afsted til WorldSkills i Kazan i Rusland.  Han føler sig godt rustet efter deltagelsen i sidste års DBL-finale.

”Det var en kanon oplevelse. At måle sig op mod de allerbedste er sådan noget, man går og drømmer om”, siger han.

Bag konkurrencen står Erhvervsskolerne Aars, Dansk Maskinhandlerforening, LandbrugsMedierne og Dansk Metal.

Fakta om konkurrencen DBL

 • For lærlinge indenfor uddannelsen landbrugsmaskinmekaniker.

 • For at deltage i konkurrencen skal deltagerne leve op til en række krav.

 • Deltagerne må ikke være fyldt 24 år, når konkurrencen finder sted i november. Samtidig skal man som minimum have bestået 3. hovedforløb på uddannelsen.

 • Svendeprøven må gerne være i hus, men da konkurrencen er for lærlinge, så må deltagerne endnu ikke være færdigudlært på konkurrencedagene.

For mere info om konkurrencen kontakt Heine Riemandsgaard Jensen, Koordinator/faglærer på Erhvervsskolerne Aars, på telefon 9117 6794 eller mail hrj@erhvervsskolerne.dk eller Per Hedetoft, konsulent hos Dansk Maskinhandlerforening, på telefon 3917 8951 eller mail per@danskmaskinhandel.dkVideoer om uddannelserne i maskinbranchen

Vi har i 2018 fået produceret 5 små videoer, hvor nogle af vores unge mennesker fortæller om deres uddannelse. Hvorfor de har valgt, som de har, og hvad der er fedt ved det.

Susan – handelsassistent

Jens – entreprenørmaskinmekaniker

Mathias – landbrugsmaskinmekaniker

Maria Louise – landbrugsmaskinmekaniker

Rene – entreprenørmaskinmekanikerBerejst lærling får jubilæumslegat

Landbrugsmaskinmekaniker Jesper Bach Nielsen fra SUMAS Suldrup Maskinforretning A/S har både været i Afrika og Australien og arbejde med sit fag, og nu har han også modtaget Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat.

Formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen siger ved overrækkelsen: ”Kære Jesper. Nu er det dig, vi er kommet for at hædre her i dag. Du har gennem hele din læretid vist stor flid og engagement omkring din uddannelse. Du har udført alle opgaver med stor omhu og har sat en ære i at gøre dit arbejde perfekt, og du har aldrig stået tilbage for at yde en ekstraordinær indsats. På det menneskelige plan er du altid positiv, du har et godt humør og er velafbalanceret. Og så udstråler du energi og glæde og har altid haft plads til at tænke positivt om andre, og derfor er du også vellidt blandt dine kollegaer. Nu havde jeg selv den store fornøjelse at møde dig i Tanzania i 2017 – og jeg tror helt sikkert, at der kom nogle fantastisk gode minder med hjem fra den tur.”

Holder foredrag om sine oplevelser

Jesper bekræfter, at der er mange gode minder fra Tanzania turen og fortæller: ”Jeg blev virkelig glad og stolt over at blive tilbudt at være en af fire lærlinge, som skulle til Tanzania i praktik i 5 uger.

Vi oplevede utrolig mange spændende ting dernede. Det, der overraskede mig mest, var nok, at de ikke arbejdede så effektivt, som vi gør i Danmark. Der var for eksempel kun 3 værktøjskasser til ca. 20 mand, så der gik meget tid med at vente på, at vi kunne få det værktøj, vi skulle bruge til at løse opgaverne. Men de er virkelig flinke dernede. Vi startede lidt som tilskuere, og de skulle lige se os an i forhold til, hvad vi kunne finde ud af. Der gik dog ikke lang tid, før de fandt ud af, hvad vi kunne, og så ville de også gerne lære af os, selvom vi stadig var lærlinge. Jeg føler faktisk, at vi gjorde en forskel, og det er da en god følelse.”

Jesper har ved flere lejligheder holdt foredrag om sine oplevelser i Tanzania. Han har blandt andet været en tur i København og holde foredrag for Ulandssekretariatet. ”Jeg synes, det er rigtig sjovt at komme ud og fortælle om, hvad vi har oplevet, og det vil jeg meget gerne gøre noget mere,” siger Jesper.

I vinters gik turen til Australien

Jesper er for nylig vendt hjem fra en tur til Australien, hvor han arbejdede 2,5 måned på et stort landbrug på ca. 200.000 hektarer. Ejeren driver yderligere 7 maskinforretninger. Her gik det mest ud på at køre maskiner og knap så meget på reparationer. ”Her blev jeg bekræftet i, at jeg har valgt den rigtige uddannelse. Jeg havde nemlig også tænkt på at blive landmand, men det med at sidde og køre maskinerne i så mange timer, det bliver lidt for ensformigt i længden. Derfor synes jeg også, at Tanzania er det bedste, af det jeg har prøvet indtil videre, da det handlede om at skrue. Men det var en stor oplevelse at rejse i Australien og New Zealand, efter jeg var færdig med mit arbejdsophold. Vi har kørt 10.500 km. i Australien og 4.500 km. i New Zealand, så vi har fået set noget,” fortæller Jesper.

Mod på flere oplevelser og udfordringer

Selvom den unge mekaniker allerede har oplevet meget med sit fag, har han mod på meget mere. ”Jeg vil gerne ud og rejse igen – måske til Canada eller USA – og meget gerne arbejde indenfor mit fag i et andet land igen. Det er virkelig sjovt at komme ud og møde folk, ved at man arbejder sammen med dem, så det gør jeg gerne igen.

Jeg har jo været enormt heldig her hos SUMAS, at de har givet mig lov til at tage af sted, og at jeg så har kunnet komme tilbage til mit job her. Det betyder virkelig meget, at få lov til at leve nogle drømme ud og så have det her at komme tilbage til. Der er faktisk ikke noget bedre, end at komme på arbejde her hos
SUMAS hver dag – og kunne man arbejde 12 timer om dagen, ville det bare være dejligt,” siger den 21 årige landbrugsmaskinmekaniker med et grin.

”Når jeg bliver lidt ældre, kunne jeg da godt forestille mig at blive værkfører. Jeg synes, det må være spændende at være med til at lede en virksomhed og have en masse ansvar, men jeg vil gerne ud og opleve noget mere først og få noget mere erfaring,” slutter Jesper.

Fra venstre ses formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen, legatmodtager Jesper Bach Nielsen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, indehaver af SUMAS Suldrup Maskinforretning A/S Karsten Nielsen og værkfører hos SUMAS Jens Asp.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 4 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 10.000,- kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf. 2029 5971.

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.Nyudlærte landbrugsmaskinmekanikere

 

Torsdag den 7. februar og fredag den 8. februar 2019 var 7lan0316 (Landbrugsmaskinmekanikere)
til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor 13 elever bestod med flot resultat.


Jacob Skade Andersen, A.P. Jørgensen A/S

Jannik Frost Andersen, Herborg Smede- og Maskinforretning A/S

Simon Berndt, Dansk Maskincenter A/S

Martin Børgesen, Hammershøj Smede- og Maskinforretning ApS

Jacob Emil Grosen, Lind & Kruse A/S

Frederik Bak Hansen, Traktorcentret Defa ApS

Morten Kjær Hougaard, Lyngfeldt A/S

Martin Rusbak Sindahl Jensen, Kragmann A/S

Johan Jonge, Ærø Maskiner og VVS A/S

Mads Grønlund Jørgensen, Stadil Smedie- og Maskinforretning A/S

Anders Svenning Larsen, Karl Mertz A/S

Christoffer Skov Lodahl, Dansk Maskincenter A/S

Michael Schellerup Nielsen, Nexø Smede- og Maskinforretning

 

Vi ønsker stort tillykke!
Nicolaj blev første modtager af fordoblet jubilæumslegat

I forbindelse med Dansk Maskinhandlerforenings 100 års jubilæum i november vedtog generalforsamlingen, at Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat fremover skulle være på 10.000 kr. i forhold til de 5.000 kr., der er tildelt tidligere legatmodtagere. Så som direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen siger, da han overrækker legatet til Nicolaj Møller Hartvig, så er det rigtig god timing at gøre sig fortjent til legatet lige nu.

Det er en overrasket Nicolaj, som træder ind i personalestuen hos Grundvad Maskinhandel A/S denne eftermiddag. For her bliver han mødt af sine forældre og sin søster og svoger, som er blevet inviteret til at dele oplevelsen med ham. Og det er en stolt familie, der lytter til de mange rosende ord om Nicolaj.

Bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Lars Jensen siger blandt andet: ”Du er blevet udvalgt til at modtage legatet på baggrund af en flot indstilling fra din arbejdsgiver. Du er fagligt dygtig, hvilket dit karakterblad vidner om. Du har masser af gå på mod – jeg tror faktisk, der er lidt Pippi Langstrømpe i dig – hun har nemlig et motto: Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg nok godt finde ud af. Du udviser flid og pligtopfyldenhed og siger aldrig nej til en opgave, uanset hvad det måtte være. Og så har du et godt humør og går altid forrest - og ikke kun på det faglige plan.

Lærepladsen var i hus inden han startede på grundforløbet

I 9. klasse var Nicolaj i praktik hos en anden maskinhandler, og i 10. klasse ville han gerne i praktik hos en maskinhandler igen. Det var her, han kom til Grundvad Maskinhandel A/S og fandt det perfekte match for ham. Derfor er Grundvad også det første og eneste sted, han har søgt læreplads, og uddannelsesaftalen var i hus, allerede inden han begyndte på grundforløbet på Erhvervsskolerne Aars. ”Det er et lidt mindre sted, end hvor jeg var i praktik i første omgang, og det passer mig virkelig godt,” siger Nicolaj og fortsætter: ”Vi får lov til at være med til alle opgaver og prøve det hele, og vi har det rigtig godt sammen alle sammen – de er nærmest blevet som en ekstra familie for mig.”

Nicolaj samler virksomheden

Nicolaj bidrager i høj grad selv til det gode sammenhold hos Grundvad Maskinhandel, da det ofte er ham, der sætter gang i aktiviteter udenfor arbejdstiden. ”Vi er jo sammen mange timer, så jeg vil da rigtig gerne gøre mit til, at vi har et godt arbejdsmiljø. Det tror jeg på, at vi får, hvis vi også sommetider hygger os sammen i fritiden – og det tager jo ikke lang tid at arrangere en bowlingtur” siger Nicolaj med et smil.

Om en måneds tid samler Nicolaj også kollegaer, venner og familie. ”Jeg var jo udlært i juli 2018, så det er vist ved at være tid til at få holdt svendegilde,” siger Nicolaj med et grin.

På spørgsmålet om hvad fremtiden bringer, siger Nicolaj: ”Egentlig vil jeg bare gerne arbejde, da jeg nok er lidt af en arbejdsnarkoman. Når jeg har tid til det, tager jeg også gerne nogle timer på den gård, jeg arbejde på i folkeskolen. Men jeg kunne da godt tænke mig at prøve at komme ud at flyve på et tidspunkt, for det har jeg aldrig været. Og så kunne jeg også godt tænke mig at finde et godt sted at bo, da jeg gerne vil flytte hjemmefra.” Arbejdsmæssigt har Nicolaj dog planer om at blive rigtig mange år hos sin ekstra familie her i Grundvad Maskinhandel.

Fra venstre ses bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Lars Jensen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Nicolaj Møller Hartvig, værkfører i Grundvad Maskinhandel A/S Kristian Tind og indehaver af Grundvad Maskinhandel A/S Flemming Christensen.

 

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 4 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 10.000,- kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf.
2029 5971.    

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.Legat til Agrotek lærling for andet år i træk

Esben Nikolaj Duus Nedergaard fra Agrotek A/S modtog forleden omgivet af forældre og kollegaer Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. Det var dermed andet år i træk, at en lærling fra Agrotek modtog legatet. Det var dog ikke nogen overraskelse at Dansk Maskinhandlerforening dukkede op, da det allerede var blevet offentliggjort ved firmaets åbent hus, at han var udvalgt til at modtage legatet, hvilket han var enormt stolt af.   

I sin tale til Esben siger medejer af Agrotek Niels Vestergaard: ”Da du kom til os Esben, så vi nogle muligheder i dig, som du til fulde har indfriet. Du er fagligt dygtig og meget engageret i dit arbejde. Holdånd og kampgejst er det der kendetegner dig, og du har altid et smil på læben. Du er også altid klar til at yde en ekstra indsats, også efter fyraften. Derudover er du vellidt blandt kollegaer og ledelse, og vi er utrolig glade for, at du har valgt at fortsætte hos os efter din lærlingetid.”

Lærepladsen var værd at vente på

Esben er vokset op på et mindre landbrug og har derfor altid været glad for traktorer. ”Jeg har altid været interesseret i at finde ud af, hvordan det hele fungerede inde i traktoren, og når mekanikeren kom ud til min far for at reparere noget, fulgte jeg altid godt med,” siger Esben og fortsætter: ”Det var dog først da en af mine kammerater startede i lære som landbrugsmaskinmekaniker, at jeg tænkte, at det skulle jeg da også. Derfor startede jeg på grundforløbet på Erhvervsskolerne Aars efter 10. klasse. Det viste sig dog at være noget vanskeligt at få en læreplads, og jeg endte i skolepraktik i en periode. Jeg var dog så heldig, at jeg blev sendt her til Agrotek i praktik i en måned. Jeg var lykkelig, da Niels kom og spurgte, om jeg ikke ville blive. Jeg tror jeg sagde – er det rigtigt?” smiler Esben.

”Det var en nem beslutning at lave en uddannelseskontrakt med Esben, da han havde været her i praktik. Der sidder et godt hoved på ham, og så passer han bare godt ind. Det var vigtigt for os, at han havde kemi med de andre. Vi kan ikke bruge en dygtig mand, som ikke kan indgå i flokken - men det kunne Esben, og så har han også en god rygsæk med hjemmefra,” siger Niels Vestergaard.

Er allerede et kæmpe aktiv for Agrotek

”Agrotek er en virkelig god læreplads. Som lærling får man lov til at være med til at løse de store komplekse opgaver, hvilket man virkelig lærer noget af. Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med en motor eller en transmission, så ved man ligesom, hvad man skal lave. Jeg kan rigtig godt lide at begrave mig i nogle store projekter,” smiler Esben.

”Esben er et stort aktiv for vores virksomhed,” siger Niels Vestergaard og fortsætter: ”Han er allerede med til at tegne værkstedet. Han er bare toppen af poppen og ekspert på sit område, og han har den struktur, der skal til for at løse de helt store opgaver. Derfor tør vi også allerede nu give Esben det store ansvar, det er at være med til at uddanne de næste talenter her i virksomheden, da han ofte underviser vores nuværende lærlinge.”  

Privat er Esben lige flyttet hjemmefra og bor sammen med nogle venner, men arbejdsmæssigt er der ikke planer om ændringer lige foreløbig. ”Jeg er virkelig glad for, at jeg kunne blive her, efter jeg var udlært, og håber jeg kan blive her i lang tid og dygtiggøre mig yderligere,” slutter den 22-årige nyuddannede landbrugsmaskinmekaniker med et smil.

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Esben Nikolaj Duus Nedergaard og medindehaver hos Agrotek A/S Niels Vestergaard.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 5 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf.
2029 5971.

 

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.


Ekspertklasse lærling får legat fra Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumsfond

Landbrugsmaskinmekaniker Daniel Høll Pedersen, Dansk Maskincenter Jelling, blev tirsdag formiddag overrasket med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat i selskab med sine kollegaer. Bestyrelsesformand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen indleder sin tale med: ”Det er altid dejligt at komme på besøg i en medlemsforretning, hvor der er styr på tingene – ikke mindst når det drejer sig om uddannelse af vores lærlinge. Hvis vi ikke selv uddanner vores montører, vil det i løbet af meget kort tid se meget anderledes ud både for vores kunder og ikke mindst for den enkelte maskinforretning”.

Jens-Aage Jensen fortsætter: ”Kære Daniel. Du har gennem hele din uddannelse vist stor flid og engagement omkring dit arbejde. Du har altid sat en ære i at udføre dit arbejde perfekt, og du står ikke tilbage, når der skal ydes en ekstra indsats. På det personlige plan er du positiv, du har et godt humør og er velafbalanceret. Du tænker altid positivt om andre, og derfor er du vellidt blandt dine kollegaer. Derudover har du gennemført sidste del af din uddannelse i en ekspert klasse og sluttet af med et flot 10 tal i din svendeprøve”.

Interessen for faget kommer hjemmefra

Privat bor Daniel med sin far på et mindre landbrug i nærheden af Billund, hvor han fra han var helt lille har været med på traktoren. ”Det er primært hjemmefra interessen for faget kommer,” siger Daniel og fortsætter: ”Interessen blev nok skærpet, da jeg fik min egen knallert og begyndte at skrue i den. Og nu skruer jeg i alt, jeg kan komme i nærheden af også i fritiden”

Daniel har været meget målrettet i forhold til sin uddannelse, så efter 9. klasse på efterskole og 10. klasse startede han direkte på grundforløbet i Aars. ”Jeg var så heldig at få læreplads her efter 1. grundforløb. Det er et rigtig godt sted at være, og jeg er meget glad for, at jeg kunne blive her, efter jeg var udlært,” smiler den unge mekaniker.

Den sidste del af sin uddannelse gennemførte Daniel på et ekspert hold på Erhvervsskolerne Aars. ”Det var egentlig ikke noget, jeg selv havde bedt om, men jeg blev da rigtig glad for klassen, da jeg blev flyttet over. I en ekspertklasse gennemfører man en række fag på et højere niveau end en almindelig klasse. Formålet er at udfordre særligt engagerede og talentfulde elever, så de bliver dygtige og selvstændige. Jeg er da rigtig glad for, at skolen så det potentiale i mig,” siger en lidt genert og ydmyg Daniel.

Hjemmefyren rejste til det store udland

Selv om Daniel er lidt en hjemmefyr, spurgte han sidste år sin arbejdsgiver, Dansk Maskincenter Jelling, om de kunne undersøge mulighederne for, at han kunne komme til Australien eller New Zealand gennem AGCO. Hvert år sender de 4-5 lærlinge afsted for at arbejde på AGCO værksteder dernede. Der blev søgt, og Daniel kom med. ”Jeg blev sendt til et værksted i nærheden af Brisbane og boede hos bekendte af ejeren. Der var desværre ikke så meget at lave på værkstedet, så i 3 uger blev jeg sendt videre til et andet værksted i Griffith i New South Wales, hvor en af de andre danskere var. Men det var egentlig fint nok, så kunne vi jo være lidt sammen i fritiden. Den sidste måned rejste 3 af os rundt sammen. Vi havde 2 uger i bil på New Zealand og 2 uger i autocamper i Australien, så det var alt i alt en meget stor oplevelse,” slutter Daniel.

På spørgsmålet om hvad der skal ske i fremtiden siger Daniel: ”Jeg har ikke sådan de store planer. Jeg vil gerne blive ved med at arbejde her i lang tid. På et tidspunkt vil jeg gerne have mit eget lille landsted her i nærheden, så jeg kan blive tæt på venner og familie. Og det skal have et stort værksted – det er et must.”

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, værkstedsleder hos Dansk Maskincenter Jelling René Kristiansen, legatmodtager Daniel Høll Pedersen, ejer hos Dansk Maskincenter Jelling Holger Skjoldemose og bestyrelsesformand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 5 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf.
2029 5971.

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.


Viljestærk og passioneret Massey Ferguson ”nørd” får jubilæumslegat

Der var masser af rosende ord til landbrugsmaskinmekaniker Christian Moth Postborg fra Støvring Maskinforretning A/S, da han under morgenkaffen blev overrasket med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

HR chef Alice Maria Bøcker indleder: ”Kære Christian. I forbindelse med din ansættelse har jeg noteret, at du er målrettet, engageret og aktiv – og det har vist sig at holde stik. Du har fra dag et arbejdet målbevidst med din uddannelse. Du har en god evne til at sætte dig ind i tingene og er også god til at give din viden videre. Du har særdeles gode samarbejdsevner og er vellidt af både kollegaer og kunder, og du er altid positiv. Derudover bestod du din fagprøve med et flot 12-tal.”

Også Heine Jensen, faglærer på erhvervsskolerne Aars, har skrevet meget rosende i indstillingen: ”Christian har en fantastisk evne til at forklare sig, så kunden altid vil føle sig godt vejledt. Han har gennem samtlige skoleforløb været en vedvarende, positiv inspiration for sine klassekammerater.

Vejen til drømmeuddannelsen har ikke været helt nem

”Egentlig ville jeg være elektriker, da jeg var mindre, men så kom jeg i kontakt med ham, der lejede vores jord, der hvor vi bor. Jeg begyndte at komme hos ham og skrue lidt i Massey Ferguson og hjælpe ham med andre ting – og så var jeg vist solgt,” siger Christian. ”Jeg købte min første MF traktor for mine konfirmationspenge og reparerede den og solgte den videre med fortjeneste,” fortsætter han.

Der var dog flere, som rådede Christian til at vælge et mindre fysisk hårdt arbejde. ”Som 6 årig opdagede lægerne, at jeg havde en medfødt nyresygdom. Det blev opdaget så sent, at nyrerne desværre havde taget ret meget skade, og jeg er blevet opereret mange gange. Det er desværre også gået ud over andre ting, så jeg har vist været på hospitalet 29 gange – og skal snart opereres igen,” fortæller Christian og fortsætter: ”På grund af at jeg havde været så meget syg, havde jeg også ret dårlige karakterer, så derfor blev jeg rådet til at tage 10. klasse med. Det gjorde jeg ved at tage et Agro 10 grundforløb på Asmildkloster Landbrugsskole. Her gik jeg fra bundkarakterer til topkarakterer i løbet af et år og fandt ud af, at det var landbrugsmaskinmekaniker, jeg skulle være. Derfor startede jeg på Erhvervsskolerne Aars umiddelbart efter det. Det var svært at få en læreplads, så jeg var i skolepraktik et stykke tid, men så kørte jeg herind til Støvring Maskinforretning og spurgte, om jeg ikke kunne komme i ulønnet praktik i en måned. Det kunne jeg og blev også forlænget med en måned mere, og så fik jeg min lærlingekontrakt. Det er et fantastisk sted at være. De har stor forståelse for mine udfordringer og jeg får masser af ansvar - og at det så er Massey Ferguson, vi arbejder med er jo en kæmpe bonus.”

”Jeg vil gerne inspirere andre til ikke at lade fysiske udfordringer sætte begrænsninger for deres drømme. Hvis jeg havde gjort det, ville jeg ikke kunne lave det jeg brænder for,” siger Christian med et stort smil.

 

”Aktiv opfinder type”

Når man spørger Christian om hvad de sjoveste opgaver i hverdagen er lyder svaret: ”Jeg kan godt lide el-opgaver, strømstyring og alt med computer og GPS – noget af det man skal bruge hovedet til. Og så synes jeg, det at opfinde noget er sjovt. Det må gerne være mærkelige projekter, hvor man skal bygge noget til kunderne. Jeg er nok lidt en opfindertype.”

”Jeg bruger jo også rigtig meget af min fritid på det her med maskiner. Jeg har købt flere traktorer og renoveret dem. Min ven Magnus og jeg har startet et lille firma, CM Maskinservice, hvor vi hjælper et par landmænd med markarbejde. Jeg har også været medarrangør på et MF veterantraktortræf på Tjele gods både i 2013 og i 2016 med stor succes. Her kunne alle interesserede blandt andet se maskinerne udføre markarbejde. Det er ikke noget vi bliver rige af, det er helt klart interessen, som driver værket. Man skal generelt ikke tænke i tid og penge, når man har med gamle traktorer at gøre, så det kan godt være pengene fra legatet skal spares op til en traktor. Måske en MF 1130 som skal hentes i USA – det er lidt en drøm.”

Det bringer os videre til, hvad Christian ellers har af håb og drømme for fremtiden, og til det svarer han: ”Først og fremmest vil jeg gerne blive her i Støvring Maskinforretning i mange år og blive ved med at udvikle mig fagligt. På langt sigt kunne det være virkelig spændende at være med til at opfinde fremtidens maskiner,” slutter den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker.

Hvis man er interesseret i at se opslag fra arrangementet på Tjele Gods, kan de findes på Facebook –
American Massey Ferguson tractors in Denmark.

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Christian Moth Postborg, værkfører i Støvring Maskinforretning A/S Klaus Jørgen Holk Pedersen og HR chef hos Hjallerup Maskinforretning A/S Alice Maria Bøcker.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 5 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf.
2029 5971.

 Hele to jubilæumslegater uddelt i samme maskinforretning

Forleden fik Søllested Maskinforretning hele to legatmodtagere, da både Morten Enok Hansen og Daniel John Morén-Rees fik overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. ”De gør det bare godt de unge mennesker”, siger direktør i Søllested Maskinforretning Torben Jensen og fortsætter: ”Det har høj prioritet hos os at uddanne de unge, da det giver rigtig meget til forretningen. De kommer med en masse energi, nysgerrighed, gå på mod og godt humør, hvilket jeg tror alle forretninger har godt af. Hvis vi ringer til dem på fridage, er de også altid villige til at hoppe i bilen og hjælpe med at få løst opgaverne.”

Det var to glade – og overraskede unge mænd der modtog legaterne. Værkførerne i de to afdelinger i Søllested og Nr. Alslev havde formået at lave nogle dækhistorier, så Daniel og Morten ikke havde fået mistanke om, at det var dem der var centrum for dagens begivenheder.

Sygdom skulle ikke sætte en stopper for Daniels drøm

Daniel er kommet i Søllested Maskinforretning fra han var helt lille. Hver gang der kom et nyt katalog fra Søllested Maskinforretning, fik han sine forældre til at køre ned forbi og købe nyt udstyr og snakke lidt med Torben. ”Jeg har altid interesseret mig for traktorer og har altid skilt ting ad og samlet dem igen for at finde ud af, hvordan de virkede, og især John Deere var sagen,” fortæller Daniel. ”Til min konfirmation var der endda pyntet op i gult og grønt, så at få en læreplads her hos Søllested Maskinforretning og arbejde med det bedste mærke i verden – det var virkelig en drøm, der gik i opfyldelse.”

Drømmen var ellers i fare, da Daniel for ca. 10 år siden fik opereret en tumor væk i maven. Det gør at han helst ikke må ligge ned, og derfor også blev rådet til at lave noget andet, men han ville ikke opgive drømmen. ”I dag mærker jeg ikke noget til det i hverdagen. Jeg har lært at bruge min krop på den mest hensigtsmæssige måde – og skal jeg ligge under en maskine, må jeg bare arbejde lidt hurtigere,” siger den unge mekaniker med et smil.

Daniel er lige kommet hjem fra en spændende rejse til Australien, hvor han har høstet og arbejdet som mekaniker i 4 måneder, og rejst rundt bagefter. ”Det har været en fantastisk oplevelse – og virkelig hårdt arbejde. Jeg er rigtig glad for at være her i Søllested Maskinforretning og vil sikkert være her i lang tid endnu, hvis jeg får lov, men jeg kunne da også godt tænke mig at komme ud og se noget mere af verden – måske USA og Canada. På langt sigt kunne jeg måske tænke mig at læse videre til ingeniør, men nu må vi se, hvad der sker i fremtiden” slutter Daniel.

Morten tager imod alle de udfordringer han kan få

Mortens interesse for faget kan også spores helt tilbage til, han var lille og var med i alt på sin fars gård – også at skrue i maskiner. ”Jeg synes faget er spændende, fordi der ikke er 2 dage der er ens,” siger Morten og fortsætter: ”Jeg kan godt lide, at jeg tror jeg skal lave én ting, når jeg møder ind, men så bliver jeg måske sendt ud til noget helt andet, og så er det bare en god fornemmelse at få landmanden ud at køre hurtigt igen.”

At han ikke er bange for at tage udfordringer op beviser hans deltagelse i Danmarks Bedste Lærling i 2015. ”Jeg meldte mig, fordi jeg synes, det kunne være en spændende udfordring at teste mig selv af på den måde, og det var virkelig en stor oplevelse at være med. Jeg har det fint med at blive bedømt og få konstruktiv kritik – det kan jeg jo kun blive bedre af. De vidste ikke her i Søllested Maskinforretning, at jeg havde tilmeldt mig, men da jeg kom med, bakkede de mig selvfølgelig 100% op,” fortæller Morten.

I sin fritid er Morten meget aktiv i Landboungdom, hvor han blandt andet er godkendt som dommer til traktortræk. ”Jeg skal faktisk snart være dommer ved DM i Vendsyssel, så det bliver også en stor oplevelse,” siger Morten.

Den helt store drøm er at finde et lille landsted sammen med kæresten, så det bliver der kigget efter. ”Jeg kan rigtig godt lide at være her i forretningen, så det kommer jeg forhåbentlig til at være lang tid endnu, men jeg kunne også godt tænke mig at tage et lastbilkørekort, så jeg kan supplere opsparingen med indtægter den vej rundt. Så kan vi måske hurtigere få købt det sted, vi gerne vil have. De 5.000 kr. fra legatet skal i hvert fald på opsparingen,” slutter den 22-årige landbrugsmaskinmekaniker.

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, værkfører i Nr. Alslev afdelingen Jens Larsen, legatmodtager Morten Enok Hansen, direktør i Søllested Maskinforretning Torben Jensen, legatmodtager Daniel John Morén-Rees og værkfører i Søllested afdelingen Johnny Brandt Munkbøl.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 10 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf. 2029 5971.Endnu et hold landbrugsmaskinmekanikere har bestået svendeprøven

Torsdag den 15. juni og fredag den 16. juni 2017 var 7lanE214 - Landbrugsmaskinmekanikere, Eksperthold til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 16 elever bestod med flot resultat.

Christian Moth Postborg, A/S Støvring Maskinforretning
Daniel Høll Pedersen, Jelling Maskinforretning A/S
Emil Kaelsbøl Sonne, Helsinge Maskinforretning A/S

Esben Nikolaj Duus Nedergaard, Agrotek A/S
Frederik Jørgensen, Lykke Smeden A/S
Mads Kalstrup Kristiansen, Holm’s Maskinservice ApS
Mads Meyer Pedersen, Farmas A/S
Mark Kvottrup Brændstrup, Lyngfeldt A/S
Martin Sørensen, Suldrup Maskinforretning A/S
Michael Petersen, Langelund ApS
Mikkel Forman Hansen, Mørkøv maskinforretning A/S
Morten Frederiksen, Yding Smedie A/S
Peter Hald, Jysk Maskincenter A/S
Rune Bætz Kjær, Almas Aalborg Maskinforretning A/S
Simon Guzek Stafaniuk, Johs. Mertz A/S
Bøje van der Meer, Underbjerg A/S

Stort tillykke til jer alle!


Entreprenørmekanikerlærlinge har bestået svendeprøven

Tirsdag den 6. juni og onsdag den 7. juni 2017 var 7ent0414 - Entreprenørmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 11 bestod med flot resultat.

Benjamin Frits Christensen, Scantruck A/S
Bertel Bonne Krogh, DS Stålkonstruktion A/S

Christian Haugaard Betzer, Nordjysk Entreprenør Materiale A/S
Jens Miki Eriksen Petersen, Royal Arctic Line A/S
Jimmi Hjort Kristiansen, Anton Knudsen Egtved A/S
Kristoffer Musgaard Glintborg, N C Nielsen Balling A/S
Mads Pedersen, Lokalbanen A/S
Mathias Wirenfeldt Due Nielsen, Colas Danmark A/S

Michael Andreassen, Maskinhuset Horsens A/S
Mikkel Nørgaard Krarup Olsen, Cramco A/S
Vilhelm Svend Vestergaard, Traktor Og Entreprenørservice

Stort tillykke til jer alle!


Eventyrlysten landbrugsmaskinmekaniker modtager jubilæumslegat

Forleden fik den 21 årige landbrugsmaskinmekaniker Simon Asholm Nielsen fra Ringe Maskinforretning A/S overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. I indstillingen fra direktør Hanne Korsdal Andersen står der blandt andet: ”Simon er en ener både i forhold til hans væsen, hans ihærdighed og hans dygtighed. Selvom han er nyudlært, arbejder han allerede på højde med sine kollegaer. Simon er en af de allerbedste lærlinge, vi nogensinde har haft.”

Interesse og dedikation

Simons interesse for faget stammer helt tilbage fra da han var barn, hvor han kom meget på nabogården og hjalp til. ”Jeg har altid synes det var mest spændende med maskinerne,” siger Simon og fortsætter: ”Jeg synes alle aspekter af jobbet er interessant og udfordrende, og jeg får lov til at være med til alt her på værkstedet.”

Simons interesse for og dedikation til faget fortsætter også i fritiden,” siger Hanne Korsdal Andersen. ”Han har renoveret sin egen traktor til perfektion og har også deltaget i et lokalt traktortræk,” tilføjer hun.

På spørgsmålet om hvordan det gik, svarer Simon smilende: ”Det gik meget godt. Der var 3 i min klasse, den ene kom ikke til start, og den anden kørte i stykker, så jeg vandt! Det sjove var nu at sætte den i stand, men det var også en dyr fornøjelse.”

Netop hjemvendt fra sit livs oplevelse

Legatet har ligget og ventet på Simon nogle måneder, da han netop er kommet hjem fra en fantastisk tur til Australien, hvor han har høstet og arbejdet som mekaniker i 4 ½ måned. ”Det har været en fantastisk oplevelse,” siger Simon og fortsætter: ”Jeg tog derned for at arbejde for en contractor, som havde flere mejetærskere, og så var vi et helt hold danskere, som startede nordpå og bevægede os ca. 3500 km. sydpå over de måneder. Jeg fik den ældste mejetærsker, så jeg endte med at have ca. lige så mange skruetimer som køretimer – hvilket egentlig var fint nok, da det med at høste blev lidt langtrukket, som tiden gik - så jeg skifter helt sikkert ikke til maskinstation-branchen. Det var rigtig hårdt arbejde, og nogle uger arbejdede vi 20 timer om dagen og sov under mejetærskerne, da det ikke kunne betale sig at tage hjem og sove. Der var dog også dage med regn, hvor vi kunne tage ud og se noget af Australien eller indhente noget søvn”, siger den unge mekaniker.

”Efter min kontrakt var slut, rejste jeg rundt i Australien, Tasmanien og New Zealand i 1 ½ måned med mine danske kammerater og oplevede en masse. Det er også blevet til flere nye venskaber undervejs, som åbner døre for endnu flere udlandsbesøg – bl.a. skal jeg om få uger besøge en ven i Canada, som jeg mødte på turen. Jeg kunne godt tænke mig at komme afsted igen. Det skulle være et andet sted i verden for at se noget nyt, men det må meget gerne være i forbindelse med mit fag. Så hvis Ringe Maskinforretning kan undvære mig igen i en stille periode, er jeg klar, men nu må vi se hvad der sker,” slutter Simon.

Nu er der i hvert tilfælde kr. 5.000,- fra jubilæumslegatet på kontoen til en flybillet, hvis det bliver aktuelt.

Fra venstre ses værkfører Bjarne Rasmussen, legatmodtager Simon Asholm Nielsen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen og direktør i Ringe Maskinforretning Hanne Korsdal Andersen.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 10 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf.  2029 5971.

 Nyt hold landbrugsmaskinmekanikere har bestået svendeprøven

Tirsdag den 23. maj og onsdag den 24. maj var 7lan0414 - landbrugsmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor 15 elever bestod med flot resultat.

Claus Løth Laursen, Veggerslev Landbrugs/Maskinservice ApS
Daniel Strand Sørensen, J. Hundahl A/S, Thisted
Dennis Rüschen, Hans Holm Maskinforretning A/S
Jacob Hansen, PN Maskiner A/S
Jeppe Nielsen, J. Hundahl A/S, Skive
Jeppe Vestergaard Christensen, Ingemann Larsen A/S
Jonas Bjarup Larsen,  Semler Agro A/S, Redsted
Lasse Kyndesen, Herborg Smed- og Maskinforretning A/S
Mads Brandt Poulsen, Vig Maskinværksted ApS

Magnus Kjær Smedsgaard, Skjern Maskinforretning A/S
Mathias Reffelt Pedersen, Asger Andersens Maskinforretning A/S
Mikkel Egelund Taul, Vesthimmerlands maskinstation

Patrick Nicolajsen, Slagelse Maskinforretning A/S
Robin Miki Jensen, Semler Agro A/S, Holbæk
Sixten Low, A.P. Hellisen A/S


Skal du starte på en erhvervsuddannelse med praktikpladsgaranti og unikke karrieremuligheder?

På Erhvervsskolerne Aars kan du tage uddannelsen som entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker.

Her arbejder du med højtteknologiske kæmpemaskiner på et internationalt niveau. Og skolen garanterer dig en praktikplads!

Se video

Du kan stadig nå at tilmelde dig grundforløbet, som starter 7. august.

Læs mere på http://www.erhvervsskolerne.dk/eud-/-eux/entreprenoer--og-landbrugsmaskinmekaniker 


Landbrugsmaskinmekanikere der har bestået svendeprøven

Den 19. april 2017 bestod 13 landbrugsmaskinmekanikerlærlinge deres svendeprøve på Erhvervsskolerne Aars.

Erik Eik Nielsen, Anker Bjerre A/S
Esben Ølgaard Jensen, Semler Agro A/S
Henrik Jørgensen Holm, Brovig Maskiner ApS
Jens Jørgen Sørensen, Traktor- & Høstspecialisten A/S
Jeppe Skriver Andersen, Semler Agro A/S
Kasper Nyby Mortensen, Salling Traktorservice
Kristoffer Pahuus Greve, J. Dyhr A/S
Mads Bülow Sørensen, Flemløse Maskinforretning ApS
Mads Gudmand Reffstrup Nielsen, Odder Diesel
Marius Ahrendt Borcher Simonsen, Ole's Traktor & Landbrugsservice
Martin Jensen Brolund, Maskinpartner A/S
Morten Dybdahl, A/S Henry D. Nielsen
Nicolai Kristian Hansen, Horsens Maskiner A/S

Vi ønsker tillykke til jer alle!Ny leder til entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen på Erhvervsskolerne Aars

Erhvervsskolerne Aars har budt Lars Bagger Hansen velkommen som ny uddannelseschef på entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen. Det skete den 1. marts 2017, da pladsen blev ledig, idet daværende uddannelseschef for området, Ulf Givskov Bender overgik til stillingen som skolens administrerende direktør.

”Vi skal fortsætte det tætte samarbejde med branchen og lokalområdet og så skal vi sikre, at afdelingen fortsat vil have dybt motiverede og engagerede medarbejdere”, udtaler Lars Bagger Hansen, der ser frem til komme tilbage til sit udgangspunkt inden for entreprenør- og landbrug.

Lars Bagger Hansen er oprindeligt uddannet landmand, så selvom han kommer fra den merkantile branche, er landbrug på ingen måde ukendt territorium for ham.

”Jeg vil gerne tilbage til branchen fordi jeg blandt andet er fascineret af den teknologiske udvikling inden for området og glæder mig meget til at se, hvad fremtiden bringer inden for blandt andet førerløse maskiner”, fortæller han.

Lars Bagger Hansen har siden 2015 stået i spidsen for Business-uddannelsen på Tradium i Randers som uddannelsesleder. Han har stor erfaring inden for uddannelsesbranchen, idet han har været ansat i handelsskolemiljøet i 26 år.

Han har oplevet flere organisatoriske ændringer i form af fusioner mellem de tidligere handelsskoler i Hobro og det daværende Minerva til det, der i dag er kendt som Tradium i Randers. Han har været med i implementeringen af den nye erhvervsskolereform og er hjemmevant i uddannelsesverdenen. Alligevel stiller han sig ydmygt over for opgaven som leder af entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen og erkender, at det er en stor mundfuld:

”Det er garanteret bevidst, at de først har vist mig rundt på skolen efter jeg sagde ja til jobbet, for det er et stort sted”, griner han og fortsætter:

”Om jeg så fik 3 liv, ville jeg aldrig lære at undervise i de her maskiner. Jeg er dybt fascineret af lærerne i faget”, udtaler han.

Lars Bagger Hansen ser frem til som ny uddannelsesleder at skabe en god arbejdsplads, der fortsat sikrer den absolut højest mulige kvalitet.

”Vi skal vækste os ud af de udfordringer, vi står over for. Det er nødvendigt da vi roligt kan regne med fortsatte krav om effektiviseringer, og der er ingen tvivl om, at det i fremtiden vil være de skoler, der forstår at vækste, der stadig vil have deres berettigelse, slutter han.

Lars Bagger Hansen er 53 år og bor i Skørping. Han har to børn.

Yderligere information:
Lars Bagger Hansen, uddannelseschef, entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen, Erhvervsskolerne Aars, t. 9698 1035, m. 6155 4035, lbh@erhvervsskolerne.dk


Det første af 10 jubilæumslegater fra Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddelt

Michael Mandau Schmidt blev den første modtager, da bestyrelsesformand Jens Aage Jensen på vegne af Dansk Maskinhandlerforening den 30. januar uddelte det første af årets jubilæumslegater. Det foregik ved en lille uformel sammenkomst hos Herborg Smede & Maskinforretning A/S i Farre, hvor Michael er udlært og efterfølgende fastansat.

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, medindehavere af Herborg Smede- og Maskinforretning Jakob Pedersen og Lars Henrik Hansen, legatmodtager Michael Mandau Schmidt og bestyrelsesformand i Dansk Maskinhandlerforening Jens Aage Jensen.

Læs hele pressemeddelelsen her
Nyuddannede Entreprenørmaskinmekanikere


Torsdag den 22. december 2016 var 7ent0514 (Entreprenørmaskinmekanikere) til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle bestod med flot resultat.Mike Callesen Holm, A/S Hydrema Danmark

Mikkel Jensen, Bay Christensen A/S

Mikkel Fejrskov Jørgensen, Hp Entreprenørmaskiner A/S

Thomas Trærup, Scantruck A/S

Mikkel Højgaard Christensen, Materielgården I Skanderborg

Kristoffer Købsted Damsgaard, JPS Entreprenørmateriel I/S

Michael Engel, Lemminkäinen A/S

Kasper Frandsen, Aviator Airport Services Denmark A/S

Rasmus Jakobsen, Vennelyst Ingeniør- og Entreprenørforretning

Tim Jepsen, Jels Entreprenør Service

Kristoffer Lindballe Sørensen, Un Mobilkraner A/S

Niels Ole Kjær Thomasen, PH Maskinsalg & Service A/S


Stort tillykke til jer alle!
Nyuddannede Landbrugsmaskinmekanikere

Fredag den 16. december 2016 var 7lan0114 (Landbrugsmaskinmekanikere) til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle bestod med flot resultat.


Asbjørn Andersen, Birkballe og Nicholaisen ApS

Mikkel Erbe Birkholm, Grønnemose Maskinforretning ApS

Anders Berg Christensen, Hammershøj Smede- og Maskinforretning ApS

Klaasjan Dekker, Kaj Homilius A/S

Matthias Johannes Hoogeveen, Fam Kühne I/S

Marcus Dam Jonassen, Karl Mertz A/S

Jakob Munkholm Kjeldsen, Lykke Smeden A/S

Daniel Kristensen, Rimmerhus Maskinforretning A/S

Rasmus Kold Kristiansen, Bejstrup Maskinstation A/S

Mathias Mosegaard Sønderlund Larsen, Maskinland A/S

Simon Staun Larsen, Semler Agro A/S

Mathias Skov Pedersen, Kædeby Maskinforretning A/S

Simon Nyborg Gudmand Pedersen, Stenderup-Dalmose ApS

Loui Ingemann Weigelt, S.P. Maskiner A/S

Daniel Wulff, Hjallerup Maskinforretning A/S


Stort tillykke til jer alle!Artikel fra landbrugsavisen.dk:

EM-Guld til dansk 'Traktor'-lærling

Den 23-årige landbrugsmaskinmekaniker, Anders Ebbekær Pedersen fra Brørup, vandt i weekenden EM guld ved Euroskills. Det er aldrig sket før for en dansk lærling.

Efter tre hårde konkurrencedage kan den 23-årige landbrugsmaskinmekaniker Anders Ebbekær Pedersen fra Brørup kalde sig Europamester i sit fag.

Danskeren var oppe imod mastodonterne fra Tyskland, Holland,Schweiz og Østrig, samt Rusland, Frankrig og Letland. På andenpladsen kom den tyske deltager, mens bronzen gik til Letland.

”Det er en helt enestående præstation. Da vi sendte ham afsted havde vi en forhåbning om at kunne opnå en 3.-4. plads så at vinde guld det er meget stort,” siger Klaus Nissen, direktør Dansk Maskinhandlerforening, til Landbrugsavisen.dk og sammenligner det med fodboldlandsholdets EM-guld i 1992 – bare for landbruget.

"Han har jo vundet over alle de store nationer, der har mange flere lærlinge af tage af. Vi har et begrænset antal dygtige lærlinge,” siger Klaus Nissen.

Anders Ebbekær Pedersen vandt titlen som Danmarks bedste lærling i 2014 eller DM i Skills og på den baggrund blev han sendt afsted til Euroskills-konkurrencen, der blev afholdt i Scandinavium Arena i Göteborg, i denne weekend. Næsten 500 unge fra erhvervsuddannelserne dystede om EM i 36 fag. Deltagerne var fra 34 nationer.

Benhård træning

Og op til konkurrencen har den unge ’traktorlærling’ trænet benhårdt.

”Man kender konkurrencekategorierne på forhånd så han har været i et træningsforløb og for eksempel ved jeg at han har trænet meget på ’fejldiagnose på computer’. Men jeg vil sige at, det handler også meget om at kunne klare presset. Der er 75.000 tilskuere på 3 dage og nogle bukkede under for presset med at folk ser dig over skulderen, journalister der stiller spørgsmål og samtidig foregår det hele på engelsk. Så jeg vil sige halvdelen af konkurrencen er, at du skal være en dygtig mekaniker og den anden halvdel er at du skal være konkurrencemenneske, ” forklarer Klaus Nissen.

Medaljehøst

I alt kom Danmark hjem med fire EM-medaljer. Den kun 19-årige bygningssnedker Frederik Riber fra Haslev og de to anlægsgartnere Anne Møllegaard Rasmussen, 24, og Chris Johansen, 22 år, fra Odense fik bronzemedaljer.

Det danske landshold fik endnu en medalje med hjem: Gulvlægger Philip Sarel Holtzhausen Knudsen modtog Medallion For Excellence, som gives, hvis deltageren har opnået mere end 500 af 600 muligepoint.

- Vi er stolte af resultaterne, siger SkillsDenmarks formand, Jesper Juul Sørensen.

Pressemeddelelse:

Mekanikere til de store maskiner hyres til andre brancher


Inden for entreprenørbranchen mangler der faglærte medarbejdere, og derfor skal to arbejdende stande på Agromek medvirke til at flere får lyst til at blive mekanikere

 

De mekanikere, vi uddanner til de store maskiner i landbruget og entreprenørbranchen er så dygtige, at de bliver hyret af andre brancher. Derfor står vi tilbage og har ikke tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft, siger Klaus Nissen, direktør for brancheorganisationen Maskinleverandørerne.

Det er baggrunden for, at Maskinleverandørerne på Agromek i MCH Messecenter Herning gør en ekstra indsats for at tiltrække flere unge til uddannelsen som mekanikere til de store maskiner.

- Derfor opretter vi et arbejdende værksted på Agromek, hvor mekanikere under uddannelse vil arbejde på henholdsvis en traktor og en entreprenørmaskine. De besøgende kan så få lejlighed til at tale med de unge mekanikere og med elever fra de merkantile uddannelser, som er knyttet til vores branche. Forhåbentlig er der nogle besøgende, der bliver inspireret til at søge ind på de faglige uddannelser, for der er brug for dem, siger Klaus Nissen.

Han glæder sig over, at Maskinleverandørerne igen kan fylde hele den store hal C på 10.000 kvadratmeter på Agromek med entreprenørmaskiner og mindre maskiner samt redskaber til hele den grønne sektor.

Inden for sektoren entreprenør-, vej- og parksektoren kan Agromek i år præsentere 35 nyheder, hvoraf de ti har fået enten to eller tre stjerner. På hele udstillingen er der 247 nyheder, der har fået en, to eller tre stjerner.

Et godt sted at være med

De fleste udbydere af udstyr til entreprenørarbejdet og til pleje af den grønne sektor vil være repræsenteret på Agromek.

- Udstillerne har fundet ud af, at Agromek er et godt sted at deltage i, for det er ikke alene landmænd, der kommer her. Vi er med til at tiltrække en bredere målgruppe, som benytter Agromek til at kigge på nye maskiner og udstyr til bygge-, anlæg- og vedligeholdelsesbranchen, siger Klaus Nissen.

Faglige seminarer

Maskinleverandørerne har denne gang sammensat det hidtil største program med korte faglige seminarer, så de besøgende også på den måde kan få ny viden og inspiration med hjem. Emnerne spænder lige fra EU´s miljøkrav til motorer, over håndtering af bygge- og anlægsaffald, til håndtering af nedsivning og udledning af store mængder regnvand. Der er fri adgang uden tilmelding til seminarerne.

 Maskinleverandørernes direktør ser frem til travle Agromek-dage.

- Hele bygge- og anlægssektoren kører rigtig godt i øjeblikket, så det øger selvfølgelig interessen for blandt andet entreprenørmaskiner, når der er en vis optimisme i branchen, siger Klaus Nissen.

Agromek holdes 29. november til og med 2. december i MCH Messecenter Herning. Der er åbent hver dag fra 9.00-17.00. Onsdag er der åbent til kl. 20.00 og gratis adgang fra kl. 16.00.

 

På Agromek er der er et arbejdende værksted for at trække unge til at blive interesseret i en faglært uddannelse. Her arbejdes der på en traktor under Agromek 2014. Foto: Wiegaarden.

 

Yderligere oplysninger: Klaus Nissen, Maskinleverandørerne, tlf. 3917 8950 mobil 2029 5971

Nyuddannede Entreprenørmaskinmekanikere


Tirsdag den 6. september 2016 var 7ent0214 Entreprenørmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 11 entreprenørmaskin- og 1 personliftmekaniker bestod med flot resultat.


Nicolai Asp - A/S Hydrema Danmark
Per Bak - Op System Danmark A/S

Jannik Bjerre Blessing - Gladsaxe Kommunes Driftsafdeling
Lasse Vorup - Johs. Møllers Maskiner A/S
Rasmus Dittmann Ejlersen - Stemas Maskinsalg A/S

Troels Thybo Hørup  Entreprenør - Esbjerg

Christian Mikkel Enevold Jensen - Sawo A/S

Daniel Boelt - Grenaa Hydraulik A/S
Alex Mogensen - Center for Ejendomme og Drift Rønne

Henrik Linnet Nissen - Teca Lift A/S (personliftmekaniker)

Morten Klyver Sørensen - Hillerød

Zilas André Weinholt - Amp Terminals - Aarhus A/S


Maskinleverandørerne ønsker tillykke med uddannelsen!15 nye Landbrugsmaskinmekanikere udlært

Tirsdag den 31. maj 2016 var 7lan0413 Landbrugsmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 15 lærlinge bestod med flot resultat.


Lasse Baastrup - Rimmerhus Maskinforretning A/S
Alexander Birch - Salling Traktorservice A/S
Kristoffer Ian Brødsted - Midtdjurs Traktorlager A/S
Jakob Kviesgaard Eriksen - Stadil Smedie- og Maskinforretning A/S
Mads Lykke Hoe - Horsens Maskiner A/S

Kristoffer Wulff Jensen - Skjern Maskinforretning A/S

Mikkel Juel Jensen - Farmas A/S

Magnus Kaare Kristensen - Agrotek A/S

Michael Vium Laugesen - Lemvig Maskinforretning ApS

Nicolai Skov Nielsen - Maskincentrum A/S

Michael Mandau Schmidt - Herborg Smede- og Maskinforretning A/S

Lynge Moosgaard Clausen - Stauning Maskinstation A/S

David Overgaard Hagen - Underbjerg A/S

Mark Louis Stoense Hansen - Brdr. Kjeldahl I/S

Joakim Bodrøgild Nicolajsen - Møborg Smede & Maskinforretning

Dansk Maskinhandlerforening ønsker tillykke med uddannelsen.


28 nye Landbrugsmaskinmekanikere udlært i april - 28/4 2016

Der har været travlt på Erhvervsskolerne Aars i april.

Fredag den 1. april var 7lanE213 (Landbrugsmaskinmekanikere, Eksperthold) til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 15 lærlinge bestod med flot resultat.

Torsdag den 21. april 2016 var 7lan0513 (Landbrugsmaskinmekanikere) til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 13 lærlinge bestod med flot resultat.

 Fredag den 1. april blev følgende udlært:

Mikkel Kirk Lund Andersen - Herborg Smede- og Maskinforretning A/S
Claus Brokholm - Kaj Homilius A/S
Jeppe Hedemann - Heden Maskinforretning A/S
Rasmus Gaarde Henneberg - Kolding Maskinforretning A/S
Mads Gjern Jensen - Helms TMT-Centret A/S
Morten Taul Kjærgaard - S.D. Kjærsgaard A/S
Johan Krogh - A.P. Auto og Maskinværksted ApS
Thomas Benner Larsen - Maskinland A/S
Daniel John Morén-Rees - Otto Jensen. Søllested Maskinforretning A/S
Simon Aasholm Nielsen - Ringe Maskinforretning A/S
Rasmus Kobberholm Nørremark - Herborg Smede- og Maskinforretning A/S
Mathias Kæregaard Rasmussen - Brdr. Kjeldahl I/S
Simon Schubert - Anker Bjerre A/S
Simon Foged Sørensen - Holm's Maskinservice ApS
Jannik Fisker Zimmermann - Sjørring Smede Og Maskinforretning

Torsdag den 21. april blev følgende udlært:

Steffan Hahn - TBS Maskinpower ApS
Laurs Egtved Hansen - Stolbrolykke Maskinstation ApS
Andreas Holmgård Jensen - Mørkøv Maskinforretning A/S
Emil Høgh Jensen - Thorup Maskinhandel V/ Lasse Høgh
Christian Bach Kristensen - S.D. Kjærsgaard A/S
Simon Harbo Lock - CN Maskinfabrik A/S
Kim Loft - M. Nielsen Og Sønner Maskinforretning ApS
Jonathan Maegaard - Granhøj Landbrugsmaskiner ApS
Henri Pit - Ole Jakobsens Maskinforretning A/S
Oliver Frederik Snedker Povlsgaard - Højgaards Maskinfabrik ApS
Jens Rostgård Ravn - Thomas Skøtt. Landbrugsmaskiner ApS
Peter Mølholm Ravn - Egtved Auto- Og Traktorværksted ApS
Mads Behm Sørensen - Maskincenter Bornholm ApS

Dansk Maskinhandlerforening ønsker de nyudlærte stort tillykke.God fidus at give elever uddannelsesaftaler – allerede inden deres grundforløb - 23/3 2016

Det er en god ide at ansætte elever allerede på 1. grundforløb mener Per Stig Andersen, uddannelseschef på Erhvervsskolerne Aars. Hvorfor kan du læse mere om her.

10 nye landsbrugsmaskinmekanikere udlært - 23/3 2016

Fredag den 19. februar 2016 var 7lan0313 (Landbrugsmaskinmekanikere) til svendeprøve og alle 10 bestod med flot resultat.

Jan Furbo Agerskov - Sjørup Traktor A/S

Jesper Gissel Christensen - Mejlby & Vilsgaard A/S

Jonas Dall Gubi - A P Jørgensen v/ Ellen Jørgensen

Benny Møller Iversen - Holmsland Maskinforretning A/S

Rasmus Juul Jensen - Kragmann A/S

Helge Johansen - Peter's Auto og Traktor A/S

Jonas Richter Larsen - Glamsbjerg Maskin Center A/S

Henrik Behrens Mathiesen - Brdr. Holst Sørensen A/S

Rasmus Boutrup Schmidt - TBS Maskinpower ApS

Rasmus Faurskov Sørensen - Dianalund Motor

Herfra skal lyde et stort tillykke med resultatet.

Du går ikke kun halvt men helt ind i de udfordringer, du møder, lød de rosende ord til Henrik Høst Hansen. Han fik et jubilæumslegat fra Dansk Maskinhandlerforening for sine faglige og menneskelige kvaliteter som entreprenørmaskinmekaniker - 17/ 12-2015

Det er ikke for sent at begynde på en uddannelse, selvom man er på den pæne side af 30 år.

Faktisk kan man ved ihærdighed og lyst til arbejdet gøre det så flot, at andre lægger mærke til ens kvaliteter. Det gælder for eksempel for Henrik Høst Hansen, der i sommers blev udlært som entreprenørmaskinmekaniker hos LB Truck Service på Fur.

- Du har gennem din læretid fået en solid og stor viden om faget. Desuden har du altid været parat til at tage fat og ydet en stor indsats.

- Når så du også har et godt humør og forstår at samarbejde, er det værd at lægge mærke til.

- Og dit flotte resultat ved svendeprøven var kronen på din læretid, konstaterede Erik Hundahl.

Han holdt som bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening en lille tale ved en ceremoni hos LB Truck Service. Her fik Henrik Høst Hansen overrakt det eftertragtede jubilæumslegat fra Dansk Maskinhandlerforening inklusiv en check på 5.000 kroner.

Vil gerne blive i branchen

Det var første gang, at Søren Bro som indehaver af LB Trucks får en lærling udlært.

- Men det var ikke svært, fordi Henrik både er dygtig, imødekommende og en voksen mand, der selv kan handle fornuftigt, forklarer han.

- Jeg har i mange år arbejdet som ufaglært på møbelfabrikker på egnen med at stille maskiner op og passe dem.

- Efterhånden begyndte jeg at savne udfordringer og tilligemed lukkede flere og flere af fabrikkerne, fortæller Henrik Høst Hansen.

Resultatet var, at han begyndte at se sig om efter nye muligheder - som blev den faglige uddannelse til entreprenørmaskinmekaniker.

Svigerfar var mellemleddet

Henrik Høst Hansen har altid haft lyst til både det boglige og det faglige.

- Diagrammer og tegninger er spændende, og jeg har rimelig nemt ved at overskue dem, fortæller han.

Lige hvordan det kunne bruges, vidste han ikke, indtil hans svigerfar fortalte ham, at Søren Bro som ejer af LB Truck Service måske kunne bruge en lærling.

De to snakkede sammen, og enden på det blev, at en kontrakt om en læreplads kom på plads efter tre måneders prøvetid.

Mange forskellige mærker gaffeltruck

LB Truck Service er underforhandler af Toyota gaffeltruck og BT Warehouse.

- Og vi servicerer og handler med alle mærker inden for gaffeltruck, forklarer Søren Bro.

Kunderne er over hele Danmark, og såmænd også i hele Grønland og i lande som Kuwait med flere.

Derfor har Henrik Høst Hansen også mødt mange forskellige udfordringer og ikke altid haft lige netop det værktøj, som hører specifikt til et gaffeltruck-mærke.

- Med lidt snilde og omtanke kan man altid finde en løsning, og det gør jo, at dagene bliver afvekslende.

- Derfor vil jeg gerne blive inden for faget og leder efter arbejde på egnen, fortæller han.

Det var nemlig sådan, at han efter aftale ikke skulle fortsætte som udlært hos LB Truck Service.

Der blev en ekstra skilling at gøre godt med, da Klaus Nissen (tv) og Erik Hundahl (th) overrakte en pænt stor check til Henrik Høst Hansen (nr. 2 fra venstre). Det er indehaver af LB Truck Service Søren Bro (nr. 2 fra højre), som udlærte den dygtige voksenlærling.   

Yderligere oplysninger hos direktør Klaus Nissen mobil 2029 5971.


Mekanikeruddannelsen lancerer ny inspirerende tekst:

Uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker har lanceret ny inspirerende information til siden. Her er der, udover de relevante praktiske detaljer, flere interviews med nuværende og tidligere studerende på Erhvervsskolerne Aars.

Materialet kan findes her.

Danmarks bedste lærling, efteråret 2015 - 26/11 2015:

Video fra konkurrencen DBL 2015 kan ses her.

Danmarks bedste lærling, efteråret 2015 - 12/10 2015:

Fire finalister skal til november dyste om at blive Danmarks bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling til DBL. Arrangørerne mærker stor opbakning til konkurrencen.

Den årlige tilbagevendende begivenhed, DBL, Danmarks Bedste Lærling, er en prestigefuld konkurrence blandt landbrugsmaskinmekanikerlærlinge. Tidligere successer tegner i år til at blive overgået, når DBL for tredje gang løber af stablen til november på Erhvervsskolerne Aars.

Opbakningen til konkurrencen er steget støt, og DBL 2015 bliver ingen undtagelse, når fire unge lærlinge dyster om at stå øverst på podiet. Således er danske Grene Agro hovedsponsor til DBL 2015, og konkurrencen møder også stor opbakning i branchen generelt. Desuden har Dansk Metal i samarbejde med Dansk Maskinhandlerforening ydet 50.000 kroner fra en fælles uddannelsesfond som bidrag til DBL.

”Maskinerne bliver fortsat mere og mere avancerede. Derfor er det vigtigt for hele branchen, at vi får tiltrukket de rigtige mennesker til at servicere maskinstationerne og landbruget. Som brancheorganisation vil vi gerne hjælpe med den opgave, og det er årsagen til, at vi har skaffet pengene til konkurrencen her, som jo kan være en øjenåbner for nye lærlinge,” fortæller Per Hedetoft, konsulent hos Dansk Maskinhandlerforening, om årsagen til det store økonomiske bidrag til konkurrencen.

Det er Erhvervsskolerne Aars, der til dagligt varetager uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker. Igen i år vil der være fire svære opgaver, som finalisterne skal løse på tid. Vinderen er den finalist, der samlet scorer flest point i konkurrencen.

”Konkurrencen skal først og fremmest give de dygtigste lærlinge mulighed for at teste sig selv mod andre, så vi kan finde Danmarks bedste i faget. Samtidig vil vi vise, hvad de unge mennesker egentlig kan præstere. Uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker er en højteknologisk og specialiseret uddannelse”, forklarer Karsten Poulsen, faglærer på Erhvervsskolerne Aars.

Det er ikke kun lærere og lærlingene selv, der oplever konkurrencen som prestigefuld. Det gælder også maskinforretningerne.

”Det giver naturligvis noget stolthed hos en forhandler, når man kan sige, at man har uddannet Danmarks bedste lærling. Det mærker vi derude”, fastslår Per Hedetoft.

DBL 2015 finder sted den 6.-7. november på Erhvervsskolerne Aars i forbindelse med skolens årlige Åbent Hus-arrangement, der afholdes lørdag den 7. november kl. 10-13. Skolen holder åbent for alle, der har lyst til at opleve eksempelvis værkstederne som rummer entreprenør- og landbrugsmaskiner i lange baner. Alle skolens ungdomsuddannelser er repræsenteret til Åbent Hus, og både mestre, lærlinge, kommende elever og pårørende til de nuværende bydes inden for. Læs mere om arrangementet på www.erhvervsskolerne.dk/vind

Bag DBL står Dansk Maskinhandlerforening, Dansk Metal, LandbrugsMedierne og Erhvervsskolerne Aars.

For yderligere information: Dansk Maskinhandlerforening - Per Hedetoft, tlf. 39 17 89 51. Erhvervsskolerne Aars, Ulf Givskov Bender – 61 55 40 30.


Danmarks Bedste Lærling, efteråret 2014 - 22/4 2015:

Her blev vinderen Anders E. Petersen fra TBS Maskinpower i Brørup.

To bornholmere var på job som landbrugsmekanikere i Sydafrika - 25/3 2015:

To udlærte landbrugsmekanikere tog fra solskinsøen Bornholm, til sydligere himmelstrøg, nærmere bestemt Sydafrika. Hans Christian Jensen og Peter Kofoed blev sendt afsted fra Granhøj Landbrugsmaskiner via koncernen AGCO, der havde akut brug for netop danske mekanikere. Og hvorfor så danskere? Det kan du læse mere om via dette link.

De to landbrugsmekanikere har ydermere været i Tv2 Bornholm for at snakke om deres oplevelse i programmet Mellem Os, der blev sendt den 17.3.2015. Selve udsendelsen om de to herrer starter omkring 13:30 i klippet, og kan ses her.

Jobopslag: Lærling som landbrugsmaskinmekaniker hos Traktorgaarden Give - 4/2 2015:

Kunne du tænke dig at blive lærling som landbrugsmaskinmekaniker hos Traktorgaarden Give? Så har du chancen nu.

Virksomheden, der er autoriseret Deutz-Fahr forhandler, søger snarest en lærling til tiltrædelse.

Hele jobopslaget kan læses her.

10 udlærte landbrugsmaskinmekanikersvende fra Erhvervsskolerne Aars - 28/1 2015:

10 elever fra Erhvervsskolerne Aars blev udlærte svende i fredags den 23. januar 2015. Da Erhvervsskolerne Aars er de eneste, der udbyder denne uddannelse i hele landet, så har de også elever fra store dele af Danmark. 

De 10 nye udlærte svende er:

 • Kenneth Husted Andersen, Offersgårdmaskinstation v/ Kristian Birkkjær
 • Mathias Bladtkramer Skadhauge, Thy-Mors Udmugning og Maskinservice v/ Jan Skår
 • Johan Mondrup Bjerregaard Andreassen, S.P. Maskiner A/S
 • Steffen Sønderskov Hansen, Johannes Mertz A/S
 • Jeppe Mark, S.D. Kjærsgaard A/S
 • Anders-Ole Greve, Aasborg Jøla A/S
 • Emil Stilling Nielsen, Farmas A/S
 • Dennis Christensen, Kvissel Smede & Maskinforretning
 • Klaus Vangsgaard Krogh, J. Hundahl Tilsted A/S
 • Jacob Torndahl Madsen, O. Søndergaard & Sønner A/S

Og et billede af de nye svende:

Danmarks bedste lærling, fra landbrugsavisen - 15/5 2014:

Her ses en video omhandlende Danmarks Bedste Lærling konkurrencen i foråret 2014.

De følgende 3 videoer, er faglige videoer der fokuserer på arbejdet og uddannelsen:


 


EM-Guld til dansk 'Traktor'-lærling

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, medindehavere af Herborg Smede- og Maskinforretning Jakob Pedersen og Lars Henrik Hansen, legatmodtager Michael Mandau Schmidt og bestyrelsesformand i Dansk Maskinhandlerforening Jens Aage Jensen.

Den 19. april 2017 bestod 13 landbrugsmaskinmekanikerlærlinge deres svendeprøve på Erhvervsskolerne Aars. Vi bringer her listen over de 12 lærlinge, der er ansat i en DM-Arbejdsgivervirksomhed.

 

 

Ebbe Eik Nielsen, Anker Bjerre A/S

Esben Ølgaard Jensen, Semler Agro A/S

Henrik Jørgensen Holm, Brovig Maskiner ApS

Jens Jørgen Sørensen, Traktor- & Høstspecialisten A/S

Jeppe Skriver Andersen, Semler Agro A/S

Kasper Nyby Mortensen, Salling Traktorservice

Kristoffer Pahuus Greve, J. Dyhr A/S

Mads Bülow Sørensen, Flemløse Maskinforretning ApS

Mads Gudmand Reffstrup Nielsen, Odder Diesel

Martin Jensen Brolund, Maskinpartner A/s

Morten Dybdahl, A/S Henry D. Nielsen

Nicolai Kristian Hansen, Horsens Maskiner A/S

 

Vi ønsker tillykke til alle!

Viljestærk og passioneret Massey Ferguson ”nørd” får jubilæumslegat

Der var masser af rosende ord til landbrugsmaskinmekaniker Christian Moth Postborg fra Støvring Maskinforretning A/S, da han under morgenkaffen blev overrasket med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

HR chef Alice Maria Bøcker indleder: ”Kære Christian. I forbindelse med din ansættelse har jeg noteret, at du er målrettet, engageret og aktiv – og det har vist sig at holde stik. Du har fra dag et arbejdet målbevidst med din uddannelse. Du har en god evne til at sætte dig ind i tingene og er også god til at give din viden videre. Du har særdeles gode samarbejdsevner og er vellidt af både kollegaer og kunder, og du er altid positiv. Derudover bestod du din fagprøve med et flot 12-tal.”

Også Heine Jensen, faglærer på erhvervsskolerne Aars, har skrevet meget rosende i indstillingen: ”Christian har en fantastisk evne til at forklare sig, så kunden altid vil føle sig godt vejledt. Han har gennem samtlige skoleforløb været en vedvarende, positiv inspiration for sine klassekammerater.

Vejen til drømmeuddannelsen har ikke været helt nem

”Egentlig ville jeg være elektriker, da jeg var mindre, men så kom jeg i kontakt med ham, der lejede vores jord, der hvor vi bor. Jeg begyndte at komme hos ham og skrue lidt i Massey Ferguson og hjælpe ham med andre ting – og så var jeg vist solgt,” siger Christian. ”Jeg købte min første MF traktor for mine konfirmationspenge og reparerede den og solgte den videre med fortjeneste,” fortsætter han.

Der var dog flere, som rådede Christian til at vælge et mindre fysisk hårdt arbejde. ”Som 6 årig opdagede lægerne, at jeg havde en medfødt nyresygdom. Det blev opdaget så sent, at nyrerne desværre havde taget ret meget skade, og jeg er blevet opereret mange gange. Det er desværre også gået ud over andre ting, så jeg har vist været på hospitalet 29 gange – og skal snart opereres igen,” fortæller Christian og fortsætter: ”På grund af at jeg havde været så meget syg, havde jeg også ret dårlige karakterer, så derfor blev jeg rådet til at tage 10. klasse med. Det gjorde jeg ved at tage et Agro 10 grundforløb på Asmildkloster Landbrugsskole. Her gik jeg fra bundkarakterer til topkarakterer i løbet af et år og fandt ud af, at det var landbrugsmaskinmekaniker, jeg skulle være. Derfor startede jeg på Erhvervsskolerne Aars umiddelbart efter det. Det var svært at få en læreplads, så jeg var i skolepraktik et stykke tid, men så kørte jeg herind til Støvring Maskinforretning og spurgte, om jeg ikke kunne komme i ulønnet praktik i en måned. Det kunne jeg og blev også forlænget med en måned mere, og så fik jeg min lærlingekontrakt. Det er et fantastisk sted at være. De har stor forståelse for mine udfordringer og jeg får masser af ansvar - og at det så er Massey Ferguson, vi arbejder med er jo en kæmpe bonus.”

”Jeg vil gerne inspirere andre til ikke at lade fysiske udfordringer sætte begrænsninger for deres drømme. Hvis jeg havde gjort det, ville jeg ikke kunne lave det jeg brænder for,” siger Christian med et stort smil.

 

”Aktiv opfinder type”

Når man spørger Christian om hvad de sjoveste opgaver i hverdagen er lyder svaret: ”Jeg kan godt lide el-opgaver, strømstyring og alt med computer og GPS – noget af det man skal bruge hovedet til. Og så synes jeg, det at opfinde noget er sjovt. Det må gerne være mærkelige projekter, hvor man skal bygge noget til kunderne. Jeg er nok lidt en opfindertype.”

”Jeg bruger jo også rigtig meget af min fritid på det her med maskiner. Jeg har købt flere traktorer og renoveret dem. Min ven Magnus og jeg har startet et lille firma, CM Maskinservice, hvor vi hjælper et par landmænd med markarbejde. Jeg har også været medarrangør på et MF veterantraktortræf på Tjele gods både i 2013 og i 2016 med stor succes. Her kunne alle interesserede blandt andet se maskinerne udføre markarbejde. Det er ikke noget vi bliver rige af, det er helt klart interessen, som driver værket. Man skal generelt ikke tænke i tid og penge, når man har med gamle traktorer at gøre, så det kan godt være pengene fra legatet skal spares op til en traktor. Måske en MF 1130 som skal hentes i USA – det er lidt en drøm.”

Det bringer os videre til, hvad Christian ellers har af håb og drømme for fremtiden, og til det svarer han: ”Først og fremmest vil jeg gerne blive her i Støvring Maskinforretning i mange år og blive ved med at udvikle mig fagligt. På langt sigt kunne det være virkelig spændende at være med til at opfinde fremtidens maskiner,” slutter den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker.

Hvis man er interesseret i at se opslag fra arrangementet på Tjele Gods, kan de findes på Facebook –
American Massey Ferguson tractors in Denmark.

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Christian Moth Postborg, værkfører i Støvring Maskinforretning A/S Klaus Jørgen Holk Pedersen og HR chef hos Hjallerup Maskinforretning A/S Alice Maria Bøcker.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 5 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf.
2029 5971.

 

 

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.

Ekspertklasse lærling får legat fra Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumsfond

Landbrugsmaskinmekaniker Daniel Høll Pedersen, Dansk Maskincenter Jelling, blev tirsdag formiddag overrasket med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat i selskab med sine kollegaer. Bestyrelsesformand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen indleder sin tale med: ”Det er altid dejligt at komme på besøg i en medlemsforretning, hvor der er styr på tingene – ikke mindst når det drejer sig om uddannelse af vores lærlinge. Hvis vi ikke selv uddanner vores montører, vil det i løbet af meget kort tid se meget anderledes ud både for vores kunder og ikke mindst for den enkelte maskinforretning”.

Jens-Aage Jensen fortsætter: ”Kære Daniel. Du har gennem hele din uddannelse vist stor flid og engagement omkring dit arbejde. Du har altid sat en ære i at udføre dit arbejde perfekt, og du står ikke tilbage, når der skal ydes en ekstra indsats. På det personlige plan er du positiv, du har et godt humør og er velafbalanceret. Du tænker altid positivt om andre, og derfor er du vellidt blandt dine kollegaer. Derudover har du gennemført sidste del af din uddannelse i en ekspert klasse og sluttet af med et flot 10 tal i din svendeprøve”.

Interessen for faget kommer hjemmefra

Privat bor Daniel med sin far på et mindre landbrug i nærheden af Billund, hvor han fra han var helt lille har været med på traktoren. ”Det er primært hjemmefra interessen for faget kommer,” siger Daniel og fortsætter: ”Interessen blev nok skærpet, da jeg fik min egen knallert og begyndte at skrue i den. Og nu skruer jeg i alt, jeg kan komme i nærheden af også i fritiden”

Daniel har været meget målrettet i forhold til sin uddannelse, så efter 9. klasse på efterskole og 10. klasse startede han direkte på grundforløbet i Aars. ”Jeg var så heldig at få læreplads her efter 1. grundforløb. Det er et rigtig godt sted at være, og jeg er meget glad for, at jeg kunne blive her, efter jeg var udlært,” smiler den unge mekaniker.

Den sidste del af sin uddannelse gennemførte Daniel på et ekspert hold på Erhvervsskolerne Aars. ”Det var egentlig ikke noget, jeg selv havde bedt om, men jeg blev da rigtig glad for klassen, da jeg blev flyttet over. I en ekspertklasse gennemfører man en række fag på et højere niveau end en almindelig klasse. Formålet er at udfordre særligt engagerede og talentfulde elever, så de bliver dygtige og selvstændige. Jeg er da rigtig glad for, at skolen så det potentiale i mig,” siger en lidt genert og ydmyg Daniel.

Hjemmefyren rejste til det store udland

Selv om Daniel er lidt en hjemmefyr, spurgte han sidste år sin arbejdsgiver, Dansk Maskincenter Jelling, om de kunne undersøge mulighederne for, at han kunne komme til Australien eller New Zealand gennem AGCO. Hvert år sender de 4-5 lærlinge afsted for at arbejde på AGCO værksteder dernede. Der blev søgt, og Daniel kom med. ”Jeg blev sendt til et værksted i nærheden af Brisbane og boede hos bekendte af ejeren. Der var desværre ikke så meget at lave på værkstedet, så i 3 uger blev jeg sendt videre til et andet værksted i Griffith i New South Wales, hvor en af de andre danskere var. Men det var egentlig fint nok, så kunne vi jo være lidt sammen i fritiden. Den sidste måned rejste 3 af os rundt sammen. Vi havde 2 uger i bil på New Zealand og 2 uger i autocamper i Australien, så det var alt i alt en meget stor oplevelse,” slutter Daniel.

På spørgsmålet om hvad der skal ske i fremtiden siger Daniel: ”Jeg har ikke sådan de store planer. Jeg vil gerne blive ved med at arbejde her i lang tid. På et tidspunkt vil jeg gerne have mit eget lille landsted her i nærheden, så jeg kan blive tæt på venner og familie. Og det skal have et stort værksted – det er et must.”

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, værkstedsleder hos Dansk Maskincenter Jelling René Kristiansen, legatmodtager Daniel Høll Pedersen, ejer hos Dansk Maskincenter Jelling Holger Skjoldemose og bestyrelsesformand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 5 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf.
2029 5971.

 

 

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.