Efter to dages koncentreret arbejdsindsats af de fire finalister kunne Thomas Bak Sørensen sidst på eftermiddagen fortjent kåres som Danmarks Bedste Lærling inden for landbrugsmaskinuddannelsen.

 

De fire kvalificerede finalister, Mikkel Christiansen fra Thy Traktor og Maskinservice, Thomas Bak Sørensen fra Thorsø Maskinforretning, Jesper Fogtmann fra Boi Davidsen Maskinforretning og Filip Søndergaard Nielsen fra Hoven Smede og Maskinforretning., har været igennem fire forskellige opgaver i løbet af lørdagens og søndagens konkurrence 8. og 9. februar.

 

Hver opgave har været centreret omkring enten en traktor, en storballepresser eller en finsnitter, hvor finalisterne har skullet løse en række mindre opgaver inden for fejlfinding og udmålinger af landbrugsmaskinernes elektriske og hydrauliske anlæg.

 

De fire finalister er udvalgt af en jury, blandt de dygtigste elever på landbrugsmaskinuddannelsen på Erhvervsskolerne Aars. Så at være nået til finalen er en præstation i sig selv. Konkurrencen har da også været tæt, men til slut kunne Thomas Bak Sørensen fortjent kåres som vinder af konkurrencen og kan nu altså bryste sig af titlen som Danmarks Bedste Lærling inden for landbrugsmaskinuddannelsen.

 

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for titlen, og er også rigtig glad for oplevelsen, det har været at være med. Ud over en flot titel synes jeg bestemt også, jeg har fået en virkelig god forberedelse på min forestående svendeprøve og en forsmag på, hvordan jeg reagerer under pres. Det giver selvfølgeligt et stort rygstød at vinde, og det er dejligt at få ros fra dommerne for min præstation, sagde en glad og stolt vinder efter kåringen.


Carsten Jørgensen, der er faglærer på Erhvervsskolerne Aars’ landbrugsmaskinmekanikeruddannelse, var tilsynsførende på konkurrencerne, og han var imponeret af de fire finalisters indsats i går og i dag.

 

- Det er fagligt rigtig højt niveau, de har leveret, især set i forhold til, hvor langt de er i uddannelsen, og jeg må indrømme, jeg er meget imponeret. De har virkelig knoklet og leveret en fantastisk arbejdsindsats og har imponeret ekspertdommerne, og der skal altså noget til. De har med deres præstation bekræftet, at de er de bedste og de er fantastiske ambassadører for uddannelsen, sagde han og fortsatte:

 

- Til gengæld må vi også sige, at det var fuldt fortjent at Thomas vandt titlen som Danmarks Bedste Lærling. Han var gennem alle opgaverne rolig, velovervejet, struktureret og grundig. Konkurrencen var tæt, men Thomas viste en sikkerhed, der lå lige en tand højere end de tre øvrige deltagere, og han har imponeret ikke bare mig, men samtlige dommere med sin indsats, slutter Carsten Jørgensen.


Foto: Eksperterne fra CLAAS, MF, VALTRA og CNH


 Foto: Tilsynsførende lærer og værkstedsassistenter

Fire finalister foran finalen den 8. - 9. februar 2014.

Du kan læse om de fire kandidater Jesper Fogtmann, Thomas Bak Sørensen, Filip Søndergaard Nielsen og Mikkel Christiansen om deres forventninger, styrker, svagheder og daglige arbejde lige her.