Som landbrugsmaskinmekaniker kan du f.eks. søge ansættelse i en maskinforretning. Og bare rolig, du behøver ikke bevæge dig ret langt for at besøge en af de omkring 200 maskinforretninger, der er spredt ud over hele Danmark.
De mange maskinforretninger omsætter for tæt ved 10 milliarder kroner årligt, og selvom de er konkurrenter, hersker der en god og kollegial tone i branchen. Det er altså et attraktivt miljø at træde ind i. De er også alle sammen en del af et globalt netværk af forhandlere.
Du får et globalt netværk
Når du bliver en del af teamet hos de danske maskinforretninger, får du også en aktiv rolle i deres globale netværk. De danske maskinforretninger er nemlig ofte i kontakt med udlandet – mange af deres produkter stammer faktisk fra udenlandske producenter, og mange udenlandske kunder køber ind hos danske maskinhandlere.
Der satses forskelligt
Maskinforretningerne er meget forskellige, og satser på forskellige typer af kunder. Det vil du også opleve hverdagen. Men typisk er de alle centreret omkring salg, service og forsyning med reservedele til traktorer, mejetærskere og redskaber – topmoderne udstyr, der er spækket med elektronik og itstyring. Derudover har mange af maskinforretningerne moderne butikker med håndværktøj, arbejdsbeklædning, legetøj,
søm, skruer, motorsave, buskryddere, plæne klippere og udstyr til heste, køer og grise. Du finder også maskinforretninger, som sælger jagtudstyr, fiskegrej, ting til hunde, katte og lignende. Ja, en del maskinforretninger har endda entreprenørmaskiner og maskiner til skovbruget.
Du får en afvekslende hverdag
Hverdagen ude i landets maskinforretninger er ikke bare afvekslende, den følger også årstiderne. For kundernes behov og opgaver afspejler årstiden. Der er nemlig stor forskel på aktiviteten i landbruget forår, sommer, efterår og vinter. Og det vil din hverdag også bære præg af.